Akupunktur bra Stockholm

Vad är akupunktur?

Traditionell kinesisk medicin är välkänd och populär i stora delar av världen. Mest känt och populärt är dock akupunktur. Men vad är det egentligen för något, och hur fungerar det? Svaret är att det är en typ av behandling där mycket tunna nålar sticks in i olika delar av kroppen. I Kina anser man att detta är något som kan återställa flödet av qi, kinesiska för människans livskraft, i kroppen. Man tror nämligen att denna hamnat i obalans hos personer som lider av smärta och/eller andra åkommor, och att åkommorna är orsakade av just denna obalans. Genom att åtgärda det lindras på så sätt också dessa symtom.

För att beskriva det hela i termer mer anpassade till västvärlden är de olika åkommorna orsakade av att bland annat blodcirkulationen i kroppen har hamnat i obalans. Det är i sin tur något som man kan bota genom att placera tunna nålar i olika så kallade triggerpunkter. Det handlar till exempel om muskler och senor. När nålarna väl är på plats snurrar behandlaren på dem, och du kan då känna dig avdomnad i den del av kroppen det gäller. Nålarna startar i sin tur en reaktion i kroppen som bland annat leder till att blodet flödar bättre vilket påskyndar en läkningsprocess.

Hur många nålar används?

Exakt hur många nålar som används under akupunktur kan variera. Dock brukar det sträcka sig mellan fem och 12 nålar. Mängden nålar beror helt enkelt på hur omfattande dina besvär är. Ju mer omfattande, desto mer nålar behövs brukar den generella tumregeln vara. Detta kan dock skilja sig åt något, i vissa delar av kroppen kan smärtan vara stark men inom ett begränsat område, då kan det passa bättre med ett färre antal nålar.

Det du dock alltid kan räkna med när du vänder dig till oss är att våra behandlare har full koll på hur många nålar som krävs för att uppnå bästa möjliga resultat. Det enda du behöver göra är att beskriva dina besvär så detaljerat som möjligt, när vi fått oss en klar bild vet vi sedan exakt vilket antal nålar som är bäst lämpat samt var de ska sättas. Ta kontakt med oss redan idag för akupunktur utförd av experter!

Akupunktur i Stockholm

Gör det ont?

Att sticka sig med nålar låter som något som borde göra ont, och för många kan känslan vara främmande. Kanske är du spruträdd sedan tidigare eller så tvekar du kring att testa eftersom du helt enkelt inte vet hur det kommer kännas. Men gör det verkligen ont att göra akupunktur? Svaret är att det kan kännas av när nålarna placeras på din kropp. Denna ytterst svaga smärta kommer dock att försvinna så fort behandlaren börjar snurra nålarna. Låt därför inte rädslan för att det ska göra ont stoppa dig från att prova akupunktur om det är så att du är intresserad av det. En sekund av obehag kan nämligen leda till att du blir av med smärtor du dragits med i många år!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify